NK Dammen Vrouwen 2015

Zoutelande, 11 t/m 17 maart

Programma

Woensdag 11 maart:

 • 11.00: Aankomst
 • 13.30: Opening
 • 14:00: 1e ronde voorronde

Donderdag 12 maart

 • 09.30: 2e ronde voorronde
 • 15.00: 3e ronde voorronde

Vrijdag 13 maart

 • 10.00: barrages
 • 14.00: 1e ronde finale

Zaterdag 14 maart

 • 09.30: 2e ronde finale
 • 15.00: 3e ronde finale

Zondag 15 maart

 • 12.00: 4e ronde finale

Maandag 16 maart

 • 09.30: 5e ronde finale
 • 15.00: 6e ronde finale

Dinsdag 17 maart

 • 10.00: 7e ronde finale
 • ca. 16.00: Prijsuitreiking, sluiting

Finalisten

 • Vitalia Doumesh
 • Leonie de Graag
 • Heike Verheul
 • Ester van Muijen

Groep A

 • Laura Timmerman
 • Mariëlle Kromhout-Meijer
 • Iepie Poepjes-Koopman
 • Ineke Flikweert

Groep B

 • Denise van Dam
 • Barbara Graas
 • Annemieke Stunnenberg
 • Nicole Schouten

Heike Verheul - rating 1253

Heike is rechtstreeks toegelaten tot de finale dankzij haar derde plaats bij het NK in 2013. Vorig jaar kon zij geen gebruik maken van haar finalerecht. Haar rating is de hoogste van het hele gezelschap en stijgt nog steeds gestaag. Zij zal dan ook zeker proberen dit kampioenschap te winnen. Als jeugdspeelster spreekt haar Europese juniorentitel in 2012 tot de verbeelding. Evenals Ester speelt zij volgend seizoen ereklasse voor haar vereniging WSDV. En ook Heike scoort dit jaar plus drie voor haar team.

Vitalia Doumesh - rating 1235

Vitalia speelt haar 18e finale en verloor vorig jaar de spannende strijd om de titel van Nina Hoekman. Ook bij het NK sneldammen werd zij tweede, toen moest ze na een barrage haar meerdere erkennen in Ester van Muijen. Vitalia is de meest actieve speler van het gezelschap en reisde afgelopen jaar de wereld rond met toernooien in Frankrijk, Italië, Estland, Turkije en China. Landelijk komt zij uit voor Damclub Zaanstreek in de eerste klasse. 

Ester van Muijen - rating 1122

Ester heeft dankzij haar rating de vierde finaleplaats toegewezen gekregen. Zij speelt haar derde NK en brak vorig jaar door tot de top met een uitstekende vierde plek. En vervolgens schreef ze het NK sneldammen op haar naam! Dit jaar heeft zij met een plus drie score een belangrijk aandeel in de promotie van WSDV Wageningen naar de landelijke ereklasse. Ook als trainer is zij bijzonder actief. Zo heeft zij samen met Heike Verheul de landelijke meisjestraining nieuw leven ingeblazen. En als coach is ze al niet meer weg te denken bij het EK en WK voor jeugdspelers.

Barbara Graas - rating 1011

Barbara is uiteraard weer van de partij. Haar hoogtijdagen beleefde ze in de jaren 70, toen ze vijf keer Nederlands kampioene werd. Haar laatste optreden in de finale dateert uit 2012 met een negende plaats. De afgelopen twee jaar strandde Barbara in de halve finale van de eindstrijd. Ze is ongetwijfeld gebrand om zich dit jaar te kwalificeren bij de laatste acht. Barbara speelt evenals Vitalia voor DC Zaanstreek in de nationale competitie.

Laura Timmerman - rating 1070

Laura speelde vier keer de eindstrijd van het Nederlands kampioenschap. Vorig jaar eindigde zij op de zesde plaats. Dit jaar is zij als kopvrouw van haar poule natuurlijk weer favoriet om de finale te bereiken. En ongetwijfeld wil zij dan heel hoog eindigen. Mooie prestaties leverde zij met de twee Nederlandse sneldamtitels in 2010 en 2011. Ze was toen nog junior! Laura speelt voor het Tilburgse Micone in de hoofdklasse van de nationale compeitie.

Leonie de Graag - rating 1046

De sponsorplaats voor de finale is toegewezen aan Leonie. In 2013 verraste zij vriend en vijand met een ijzersterk optreden op het NK. Pas na een barrage met Nina Hoekman werd zij naar de tweede plaats verwezen. Vorig jaar moest zij genoegen nemen met de 8e plaats. Zij heeft vast ten doel gesteld om dit jaar weer wel te schitteren. Leonie speelt landelijk voor het tweede team van Witte van Moort, dat vecht tegen degradatie naar de eerste klasse.

Denise van Dam - rating 1026

Denise is eerstejaars senior en sloot afgelopen jaar haar juniorenperiode af met de nationale titel en acteerde vervolgens verdienstelijk op het EK en WK. In 2011 wist zij zich al voor de finale van het NK vrouwen te plaatsen, maar moest toen van deelname afzien. Dat jaar was sowieso een hoogtepunt in haar carrière: in Mongolië miste ze op een haar na de wereldtitel bij de aspiranten. Denise speelt hoofdklasse in de nationale competitie voor RDC Rijnsburg.

Mariëlle Meijer-Kromhout - rating 997

Mariëlle speelde haar laatste finale in 2012. Toen moest zij zich neerleggen met de tiende en laatste plaats. Vorig jaar bleef zij steken in de halve finale. Ze is ongetwijfeld van plan dit jaar alles in het werk te stellen om bij de laatste acht te eindigen. Mariëlle speelt in de nationale competitie voor het tweede team van RDC Rijnsburg, dat op het punt staat te promoveren naar de eerste klasse. Met een plus twee score is zij een belangrijke steunpilaar van haar vereniging.

Iepie Poepjes - rating 967

Iepie was vroeger een vaste deelnemer aan de finale van het NK: maar liefst 25 keer deed zij mee. In 2008 kwam zij voor het laatst in actie tijdens dit toernooi. Vorig jaar was zij er weer dichtbij en werd pas na een barrage met Jacqueline Schouten uitgeschakeld. Iepie speelt dit seizoen voor Ons Genoegen Drachten in de landelijke eerste klasse, dat nog kans maakt om te promoveren naar de hoofdklasse.  

Annemieke Stunnenberg - rating 950

Annemieke leverde haar beste prestatie in 1981 met een vierde plaats. In 2013 maakte zij na een afwezigheid van 27 (!) jaar haar rentree op het hoogste nationale niveau. Vorig jaar werd ze gestopt in de halve finale. Dit jaar zal zij een verwoede strijd voeren om een finaleplaats. Annemieke speelt al sinds jaar en dag bij BDV Bennekom in de landelijke competitie. Haar mooie score dit jaar: 11 uit 8. Haar team is in de race voor promotie naar de eerste klasse.

Nicole Schouten - rating 855

Nicole wist vier keer de finale te bereiken van het Nederlands kampioenschap. Haar laatste toernooi speelde ze lang geleden in 1992. De afgelopen jaren struikelde ze telkens in de halve finale. Nicole speelt in de tweede klasse landelijk voor IJmuiden. Ze scoort dit seizoen uitstekend met 10 punten uit 8 wedstrijden. 

Ineke Flikweert - rating 807

Ineke vertegenwoordigt de provincie Zeeland en is de enige debutante op dit Nederlands kampioenschap. Zij speelt voor GZC Goes, dat de provinciale titel binnen handbereik heeft. Afgelopen jaar deed zij ook al mee aan het NK sneldammen. Ineke is vooral bekend als arbiter en provinciaal bestuurslid persoonlijke wedstrijden. Maar zij lijkt als speelster steeds actiever te worden!